Ποδολογικο Κέντρο Μedical Step

Ορθονυχία

Δίνουμε λύσεις για να αποφύγετε ένα επώδυνο χειρουργείο

Ο όνυχας

Το σώμα του νυχιού αποτελείται από νεκρά κερατινοποιημένα κύτταρα τα όποια παράγονται στην μήτρα του νυχιού. Ο ρυθμός αύξησης του όνυχα, ρυθμίζεται από το ρυθμό αύξησης των κυττάρων της μήτρας. Η αύξηση των νυχιών στα χεριά είναι διπλάσια ή και τριπλάσια σε σχέση με την ανάπτυξη των νυχιών στα πόδια.

Η πλήρης ανάπτυξη των νυχιών στα χέρια ανέρχεται σε 5-6 μήνες ενώ των νυχιών στα πόδια σε 12-18 μήνες. Ο μέσος όρος καθημερινής αύξησης του όνυχα είναι 0,1 χιλιοστά και το καλοκαίρι παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση των νυχιών, όπως επίσης και κατά την διάρκεια της κύησης.

Ο όνυχας λόγω της ανατομικής του κατασκευής είναι ανθεκτική αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη σε παθολογικούς παράγοντες και σε επίκτητα αίτια που μπορούν να τους προσβάλουν και πολλές φόρες τους αναγκάσουν να αλλάζουν χρώμα σχήμα και κατ’ επέκταση πορεία.

Τα εξαρτήματα αυτά του δέρματος πολλές φορές υπόκεινται σε δυσμορφίες από αλλεπάλληλους τραυματισμούς, από μικροβιολογικές λοιμώξεις ή και από εκ γενετής αίτια.

Ο παραϊατρικός κλάδος της Ποδολογίας – Ποδιατρικής έρχεται για να ανατρέψει αυτές τις δυσμορφίες ονύχων με μεγάλη επιτυχία αποτρέποντας τον ασθενή από ένα επώδυνο χειρουργείο αφαίρεσης νυχιού, οπού πολλές φορές είναι αναποτελεσματικό και επώδυνο.

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step έχουμε την γνώση και την εξειδίκευση της καινοτόμου μεθόδου της ορθονυχίας. Για πρώτη φορά στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, το πρότυπο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step μπορεί να βοηθήσει, στην θεραπεία παρεκκλινόμενων- διαστρεβλωμένων ονύχων με την μέθοδο της ορθονυχίας.

Η μέθοδος ορθονυχίας

Οι ευρωπαίοι επιστήμονες εδώ και πολλά χρονιά ερευνούν τους διαστρεβλωμένους όνυχες (νύχια που μπαίνουν μέσα στο δέρμα, ονυχοκύρτωσις, οστρακοειδείς όνυχες, ελικωηδείς).

Μετά από πολλές έρευνες που ξεκίνησαν το 19ο αιώνα, οι επιστήμονες κατέληξαν σε επίλυση της δυστροφίας του νυχιού με μεγάλη επιτυχία με την μέθοδο της ορθονυχίας. Η μέθοδος αυτή λειτουργεί ως εξής: ένα έλασμα – νάρθηκας, ειδικά κατασκευασμένος, ασκεί πιέσεις, στην αρχή του όνυχα και στις πτυχές αυτού, έτσι περιορίζει και αλλάζει την φόρα κίνησης του σώματος του νυχιού, από την εγγύς πτυχή της μήτρας έως το ελεύθερο άκρο του.

Το ειδικό αυτό έλασμα δρα συμφώνα με το νόμο της φυσικής και ειδικότερα, λόγω της ασκούμενης πίεσης εμποδίζει υπονύχιες και πλαγίες υπερκερατώσεις και αλλάζει την ροπή του όνυχα η όποια τις περισσότερες φόρες επιταχύνεται από την μήτρα, με αποτέλεσμα την αυτόματη φυσιολογική επανέκφυση του όνυχα.

Όπως προαναφερθήκαμε το σώμα του νυχιού του άκρου ποδός επανεκφύεται από την μήτρα του έως το ελεύθερο άκρο σε διάστημα 12 έως 18 μήνες. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί και δεύτερη εφαρμογή της μεθόδου ορθονυχίας.

Η μέθοδος της ορθονυχίας μπορεί να χαρακτηριστεί παρόμοια με την μέθοδο που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι – ορθοδοντική (σιδεράκια), ασκούνται δηλαδή παρόμοιες πιέσεις που φέρουν τα δόντια στην ορθή τους θέση.

Προσοχή:

Η θεραπεία διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Καμία θεραπεία δεν εγγυάται ότι το πρόβλημα δεν θα ξαναεμφανιστεί στο μέλλον.

Η χειρουργική ολική αφαίρεση των ονύχων δεν επιλύει πάντοτε το πρόβλημα. Έχει διαπιστωθεί αντιθέτως ότι ο ενδεχόμενος τραυματισμός της μήτρας ή της κοίτης του νυχιού, μπορεί να παράγει πρόβλημα, όπως μόλυνση της κοίτης ή παραμόρφωση ή και ονυχογρύπωση.

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step παρέχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο της ορθονυχίας. Ως επαγγελματίες υγείας κρίνουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και συνδράμουμε σημαντικά στην πραγματοποίηση της πλήρους θεραπείας.

Με απολυτή σύνεση και έμφαση στη λεπτομέρεια φροντίζουμε τα προβλήματα στα νύχια σας και σας συμβουλεύουμε για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να επιτύχουμε μαζί, την ανώδυνη θεραπεία. Πιθανώς να μην χρειαστείτε την εφαρμογή της μεθόδου της ορθονυχίας από την πρώτη επίσκεψη, ο Ποδολόγος του Medical Step είναι σε θέση να κρίνει την κατάσταση του παρεκκλινόμενου όνυχα και να συστήσει τη μέθοδο στην σωστή χρονική στιγμή.

Η τοποθέτηση του ειδικού επιθέματος για την ορθονυχία πραγματοποιείται εντελώς ανώδυνα και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητες σας αφού δεν σας προκαλεί καμία αίσθηση πόνου, ενώ από τις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής αισθάνεστε την ανακούφιση του δακτύλου σας. Ο συχνός ποδολογικός έλεγχος κρίνετε απαραίτητος για την παρακολούθηση της πορείας του παρεκκλινόμενου όνυχα.

Το Ποδολογικό Κέντρο Medical Step σας απαλλάσσει από τον πόνο της είσφρυσης του νυχιού, εύκολα, ανώδυνα και γρήγορα με την εφαρμογή της μεθόδου της ορθονυχίας.

To Medical Step είναι η λύση στο πρόβλημα σας. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.