ραγάδες

Ραγάδες

Σκασίματα στο δέρμα του άκρου ποδός

Οι ραγάδες παρατηρούνται από ένα γραμμοειδές σχίσιμο που εμφανίζεται στο δέρμα και δημιουργούνται κυρίως στο μπροστινό, κάτω μέρος του άκρου ποδός (μετατάρσιο) και στην πτέρνα. Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται είναι η μείωση του υδρολυπιδικού μανδύα, το δέρμα έτσι χάνει την ελαστικότητα του και γίνεται σκληρό – τραχύ. Η μεγάλη καταπόνηση που δέχονται καθημερινά τα πόδια μας συμβάλει αναπόφευκτα στην δημιουργία ραγάδων.

Οι γυναίκες έχουν κατά κύριο λόγο περισσότερα προβλήματα στα πόδια τους και συχνά παραπονιούνται για σκασμένες πτέρνες, ή πτέρνες με ραγάδες. Κάποιοι από τους λόγους που προκαλούνται είναι οι συνεχόμενες μεταβολές των ορμονών, η κληρονομικότητα, το υπερβολικό βάρος, τα εναλλασσόμενα υποδήματα (ψηλά, χαμηλά, μεσαία), η επαναλαμβανομένη έκθεση του άκρου ποδός σε συνθήκες πολύ ξηρές και απότομα πολύ υγρές ή το αντίστροφο.

Επίσης, οι ραγάδες – σκασίματα στο πέλμα του ποδιού,  εμφανίζονται λόγω νευροδερματίτιδας, σακχαρώδη διαβήτη, ψωρίασης, ασθένειας των λεπιών μυκητιάσεων διαταραχές του κυκλοφορικού κ.α.

Το δέρμα των ακρών μας είναι ελαστικό, λείο και πολύ εύθραυστο, επομένως πρέπει να το προστατεύουμε να το κρατάμε ενυδατωμένο με καθημερινή χρήση εξειδικευμένων σκευασμάτων. Επιπλέον θα πρέπει να κάνουμε τους απαραίτητους καθαρισμούς σε ειδικούς Ποδολόγους- Ποδίατρους και να φοράμε τα κατάλληλα υποδήματα καθώς εύκολα μπορεί να γίνει περά από ένα αισθητικό πρόβλημα και μία εστία μικρόβιων.

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step γνωρίζουμε ότι οι ραγάδες αποτελούν για εσάς πρόβλημα και εμείς είμαστε σε θέση να το επιλύσουμε καταρρίπτοντας τους κινδύνους για μολύνσεις και τραυματισμούς.

Σας καλύπτουμε με ειδικές τεχνικές θεραπείας τις οποίες εφαρμόζουμε με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς κάθε αντιαισθητική, επώδυνη και βλαβερή κατάσταση που λαμβάνει χώρα στα ποδιά σας.

Η συντηρητική θεραπεία όπου προσφέρουμε εξομαλύνει κάθε σκλήρυνση και ραγάδα άκρου ποδός. Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.