Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε σε βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον κλάδο της Ποδολογίας.

Τι είναι η Ποδολογία;

Η Ποδολογία είναι η επιστήμη που έχει ως αντικείμενο τις παθήσεις του άκρου ποδός. Πολλές από αυτές τις παθήσεις προέρχονται από παθολογικά αίτια και άλλες είναι επίκτητες. Ο κλάδος της Ποδολογίας ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών και παθήσεων των κάτω άκρων. Αποτελεί αυτόνομο επάγγελμα υγείας και συνεπικουρεί σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, καθώς λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ ασθενούς και ιατρού. Ο Ποδολόγος – Ποδίατρος στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πλάνου θεραπείας, συνεργάζεται με Διαβητολόγους, Δερματολόγους, Φυσικοθεραπευτές, Ορθοπεδικούς, Μικροβιολόγους κτλ. Οι παραπάνω συνεργασίες αποτελούν βασικό συστατικό για την ορθή, ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και διάγνωση του ανάλογου προβλήματος στα κάτω άκρα.

Γιατί χρειάζομαι ένα Ποδολόγο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι αναζητούν τη συμβουλή και τη θεραπεία ενός ειδικού. Ένας Ποδολόγος είναι εξειδικευμένος και μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα ανακύπτοντα προβλήματα στα άκρα σας αλλά και στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι οι Ποδολόγοι απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Όπως και αλλά μέρη του σώματος μας έτσι και τα πόδια χρειάζονται τακτικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς και για να αποφευχθούν προβλήματα. Οι Ποδολόγοι – Ποδίατροι είναι εξειδικευμένοι και μπορούν να δουν τα σημάδια της επερχόμενης βλάβης του ποδιού ή των προβλημάτων των νυχιών και του δέρματος πριν γίνουν σοβαρά.

Ακολουθεί περιπτωσιολογία για κάποιες ομάδες ανθρώπων που κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στον Ποδολόγο.

Μερικοί από τους λογούς για να απευθυνθείτε στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step είναι:

• Για την εξασφάλιση ότι τα προβλήματα των κάτω άκρων θα προληφθούν σε πρώιμο στάδιο
• Για την επίλυση των προβλημάτων στα κάτω άκρα
• Εάν θέλετε τα πόδια των παιδιών σας να ελέγχονται
• Αν έχετε έναν ηλικιωμένο συγγενή που δεν είναι σε θέση να φροντίσει τα πόδια του σωστά
• Εάν έχετε ελαττωματική στάση του ποδιού αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα σε όλο σας το σώμα, όπως το γόνατο, το ισχίο, την πλάτη, την μέση κ.α.
• Αν είστε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αθλητής, τότε γνωρίζετε ότι τα πόδια σας καταπονούνται, δέχονται περισσότερες και μεγαλύτερες πιέσεις, οι οποίες πολλές φορές δημιουργούν διαταραχές στο δέρμα και στα νυχιά του άκρου πόδα, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την υγεία σας και την απόδοση σας
• Εάν έχετε ένα οδυνηρό ή δυσάρεστο πρόβλημα στα πόδια, όπως ένα κάλο, σκληρό δέρμα, μια είσφρυση όνυχα
• Τα άτομα με διαβήτη είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη μείωση των υποδοχέων του πόνου λόγω νευροπάθεις, οπότε μπορεί να μην καταλάβουν ένα μικρό κόψιμο, χτύπημα ή μια πληγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέλκωση και ακόμη και ακρωτηριασμό.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι που τους δημιουργούν στην καθημερινότητα τους αρκετές δυσκολίες. Εμείς, ως επαγγελματίες στο χώρο της Ποδολογίας μπορούμε να τα χειριστούμε και να σας απαλλάξουμε από αυτά ενώ ταυτόχρονα σας προσφέρουμε την θεραπεία και την χαλάρωση των κάτω άκρων σας.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς...

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο ποδολογικό μας κέντρο