γαμψοδακτυλία - σφυροδακτυλία

Σφυροδακτυλία (δάκτυλο mallet)

Η σφυροδακτυλία είναι μια μόνιμη καμπτική παραμόρφωση της τελικοφαλλαγγικής – ονυχοφόρας άρθρωσης, συνήθως του δεύτερου δακτύλου του ποδιού χωρίς να αποκλείονται και τα υπόλοιπα δάκτυλα. Είναι συνήθως μία κληρονομική διαταραχή που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πίεσης στην κορυφή του δακτύλου π.χ ένα κάλο ή μια σκλήρυνση.

Τα άτομα που επιβαρύνουν τα πόδια τους με ακατάλληλα υποδήματα (ψηλά και στενά) έχουν περισσότερες πιθανότητες να το παρουσιάσουν.

Η κοιλοποδία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αρθρίτιδα, και οι τραυματικές κακώσεις, είναι μερικά από τα αίτια αυτής της διαταραχής. Όσο επιβαρύνεται ο άκρος πόδας (κάτω άκρα) με ακατάλληλα υποδήματα και έχοντας οικογενειακό ιστορικό με την διαταραχή της σφυροδακτυλίας τόσο τα πόδια θα παραμορφώνονται και θα δημιουργούνται κάλοι και σκληρύνσεις στα δάκτυλα και στην περιοχή του πέλματος των μεταταρσίων. Η πρόληψη για την αποφυγή αυτής της δυσμορφίας είναι απαραίτητη.

Η θεραπεία της μόνιμης καμπτικής παραμόρφωσης της τελικοφαλλαγγικής άρθρωσης μίας σφυροδακτυλίας αφορά τους χειρούργους ορθοπεδικούς οπού ασχολούνται με τις παραμορφώσεις, παθήσεις των οστών και των αρθρώσεων και κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Στο Ποδολογικό Κέντρο Medical Step

Το Ποδολογικό Κέντρο Medical Step είναι στην διάθεση σας για να σας συμβουλέψει και να σας προσφέρει μια συντηρητική θεραπεία. Ο Ποδολόγος του Μedical Step έχει ως στόχο την πρόληψη για την αποφυγή της επιδείνωσης, των παραμορφώσεων της σφυροδακτυλίας καθώς και την αντιμετώπιση του πόνου, από κάλους και σκληρύνσεις που έχουν δημιουργηθεί στα ποδιά σας.