σιλικονούχα-επιθέματα-δακτύλων

Σιλικονούχα επιθέματα δακτύλων

Τι είναι το σιλικονούχο επίθεμα δακτύλων:

Τα σιλικονούχα επιθέματα τα κατασκευάζει ο ποδολόγος σας και τα προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες και την πάθηση του κάθε ασθενούς.

Με την χρήση σιλικονούχων επιθεμάτων ελαχιστοποιούμε τις μηχανικές πιέσεις που δέχονται τα ποδιά μας.

Για παράδειγμα η χρήση σιλικονούχου επιθέματος συνδράμει στην μη επανέκφυση κάποιου κάλου (συνήθως μεσοδακτύλιου) λόγω της αποφόρτησης του σημείου. Ακόμη το σιλικονούχο επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μην έρχονται σε επαφή το ένα δάκτυλο με το άλλο (περιπτώσεις ονυχοκρύπτωσης η ονυχοκύρτωσης.)

Τα σιλικονούχα επιθέματα προσφέρουν περά από την ανακούφιση, την συνδυαστική θεραπεία και την πρόληψη, καθώς και πολλές ενδεχόμενες δυσμορφίες πελμάτων από κληρονομικά – εκ γενετής αίτια ή από επίκτητες δυσμορφίες. Η χρήση των σιλικονούχων επιθεμάτων σε κάποιες αρχικές δυσμορφίες των πελμάτων και των δάκτυλων, συνδράμει σημαντικά και σταδιακά στην ορθή κατάσταση τους.

Που βοηθούν τα σιλικονούχα επιθέματα σε

– Μικροτραυματισμούς μέσω των υποδημάτων
– Κατάγματα δάκτυλων επικουρικά για την αποθεραπεία
– Αναπηρία άκρου πόδα όπως σε ευπαθείς ομάδες με διαβητική νευροπάθεια (διαβητικό πόδι)
– Μέγας βλαισός δάκτυλος – κότσι (bunion)
– Σφυροδακτυλία

Το υλικό είναι από σιλικόνη και έχει ελεγχθεί για να μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Τα ορθοπλαστικά σιλικονούχα επιθέματα καθαρίζονται εύκολα, πλένονται και δέχονται την χρήση μικροβιοκτόνων.